Het zou zomaar kunnen dat je jouw naam, gezicht en berichten terug vindt in advertenties van Google. Vanaf vandaag gebruikt Google namelijk gebruikersgegevens in advertenties over het gehele internet. Uitschrijven is mogelijk en ik zal je uitleggen hoe je dat doet.
Vanaf nu zijn de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Google van kracht en daarin staat dat Google persoonsgegevens mag gebruiken in advertenties, in hun hele advertentienetwerk, tenzij je dat uitschakelt.
Je hebt bijvoorbeeld een YouTube video geliked of een blogartikel ‘geplust’ (Google+) of zelfs een app in Google Play gewaardeerd. Deze gegevens kunnen dan later terugkomen in een advertentie.
Gelukkig heb je dit zelf in de hand en kun je dit uitschakelen op deze pagina. Vink eenvoudig onder op de pagina uit: ‘Google mag op basis van mijn activiteit mijn naam en profielfoto weergeven in aanbevelingen uit jouw kringen die in advertenties worden weergegeven’ en klik op ‘Opslaan’.
Natuurlijk is deze werkwijze niet nieuw. Facebook doet dit al tijden. Ook dit kun je uitschakelen. Lees hier hoe: https://www.anneraaymakers.nl/2013/10/22/wie-ziet-wat-jij-doet-op-facebook/
Bedankt voor deze duidelijke blog. Ik zet een link in een van mijn online lessen .
Gebruik gewoon geen Google meer. Er zijn, wat zoekmachines betreft, er ook die je privacy wél respecteren zoals Duckduckgo en Ixquick!
Bedankt Anne…. van harte! Ik vind het niet gepast dat dit allemaal zomaar kan. Maar dankzij jou zijn wij Google te slim af! Bedankt!
Bedankt voor dit bericht. De omgekeerde wereld. Je krijgt al zoveel informatie dat je niet alles leest. Of zoals in mijn geval ziet. Google spant hier toch wel de kroon, ook bij updates moet de kruisjes weghalen om geen ongewenste software op jouw medium te krijgen. Bedankt voor je attentheid.